Ons verhaal

Bent op zoek naar iets feestelijks voor je receptie, bedrijfsfeest of eender welke gelegenheid? Onze oude legerambulance kan veel aan en is een opvallende verschijning voor u en uw gasten.

Boek bij ons een wijnbar, met de lekkerste wijnen, of een feestje met een thema, denk aan enkel Portugese of Italiaanse wijnen of toch liever de Franse klassiekers. Echt iets te vieren? Kies dan voor onze bubbelbar, we serveren de lekkerste champagnes, frisse cava's of de beste Italiaanse bubbels. Daarnaast willen wij steeds luisteren naar uw suggesties en is onze bar een echte kameleon. Niets is ons te gek...

Waarom stress en zelf veel tijd verliezen, terwijl wij alles voor u kunnen doen. Niet piekeren over welke witte of rode wijn, onze sommelier-conseil, Wim Sas kan voor elke gelegenheid steeds weer iedereen verrassen. Hij weet steeds weer de juiste route te kiezen in een nooit eindigende ontdekkingstocht, op zoek naar die wijn die met passie door de wijnbouwer is gemaakt en door u met passie wordt gesmaakt. En klassewijnen hoeven niet duur te zijn.

Jurgen Thys - Salute Wijnbar

Wijnliefhebber die van afwisseling houdt, frisse witte wijn uit Veneto of een klassieke Chardonnay uit de Bourgogne, een Sfursat uit Valtellina en heerlijke bubbels uit Franciacorta.

Onze Ford

Onze wijnbar is een Ford Köln uit 1955, een Belgische legerambulance. Hij vervoerde toen 8 zittende patiënten en max. 4 liggende. Daarnaast was er nog plaats voor een dokter en verplegend personeel. De wagen is in Duitsland gebouwd, in Keulen. De motor is een V8 Flathead, een motor van Amerikaanse herkomst die reeds in de jaren 30 gebruikt.

Juist na de winter van 2016 hebben we hem aangekocht en opgeknapt, omgebouwd van een Nederlandse (?) frietwagen tot een echte mobiele wijnbar.  Als we niet aanwezig zijn op uw evenement, kan u onze wagen terugvinden voor de wijnwinkel van Wijnkennis in Lille.

Samen met Wim Sas, sommelier-conseil en uitbater van Wijnkennis, ben ik op zoek gegaan naar een leuke manier om u te laten genieten van zijn ongelooflijke keuze van klassewijnen. Telkens weer bij het aanbieden van een wijn uit zijn collectie vielen bij mijn tafelgenoten de mond open. Telkens weer wist hij ons te verrassen met zijn keuze en zijn combinaties. Kortom, een neus voor klassewijnen en een vat vol wijnkennis en een ideale partner voor onze wijnbar.

Salute
Jurgen Thys

Wim Sas - Sommelier-conseil

Wijnkenner, gespleten wijnpersoonlijkheid, zowel een Italofreak als een Portugalaan voor wit en rood. Voor bubbels beslist de 'goesting' het gevecht tussen Champagne en Franciacorta. Foodpairing is echt mijn dada...